Blog

Monaco tandemrepülés

Kategória: Blog
Készült: 2022. február 23. szerda
Írta: Petike

Februárban kis csapatunkal meglátogattuk a riviérát és jókat repülgettünk montecarló felett

Birdman of the Karakoram

Kategória: Blog
Készült: 2021. május 25. kedd
Írta: Petike

Szivinfarktusban elhunyt John Silvester
John egy igazi úttörő siklóernyős kalandpilóta volt, aki elsőként hajtott végre siklóernyős vol-bivak túrákat a Himalaya hegyei között olyan területeken ami addig siklóernyős szemmel teljesen ismeretlen volt az akkori pilóták előtt. Az eredetileg sikeres hegymászó, és eredményes siklóernyős versenypilóta úttörő szerepet játszott a siklóernyős vol-bivak műfaj megteremtésében. John volt az a pilóta aki először merészkedett a Himaláya magas hegyei között ismeretlen területekre, több napos expediciós repülések formályában. Első ilyen repülése 1997ben az Indiai Bir-ből startolva egy 500 km-es túra volt.

Bővebben: Birdman of the Karakoram

Bivakrepülés az alpokban

Kategória: Blog
Készült: 2020. június 23. kedd
Írta: Petike

A siklóernyőzést valamikor az alpok szülte. ez az a hely ahol az első siklóernyős repüléseket véghezvitték. Nekem is ez a kedvenc terepem és mivel már egyre könyebb felszerelések kerülnek a piacra igy lehetőség van a hosszabb táborozó repülésre amit szakszerűen bivakrepülésnek hivnak. Egy bivakrepülésnél minél könyebb felszerelést használunk hogy a hosszabb gyaloglások alatt ne szakadjon le a hátunk. hálózsák, sátor és főző cuccokat is magunkal visszük hogy bárhol felállithassunk éjszakára a táborunkat, és másnap lehetőleg kipihenten és jóllakva tovább induljunk az ismeretlenbe. Egy ilyen felszerelés ultrakönnyű elemekből áll.

siklóernyő alpok

Bővebben: Bivakrepülés az alpokban

Siklóernyővel az alpok felett

Kategória: Blog
Készült: 2019. november 26. kedd
Írta: Petike

Az alpok végigrepülése Nizzától az osztrák határig. Komplett beszámoló nemsokára... A videón Svájc felett kiemelkedés 4000méterre.

Tandemmal a KRN felett

Kategória: Blog
Készült: 2019. május 15. szerda
Írta: Petike

Áprilisban meglátogattuk a szlovén hegyeket. Tandemmal Tolminból átrepültünk olaszországba Genova fölé majd vissza Tolminba. Jártunk  KRN felett is 3200méteren.

Tandemtrájkal a Dunakanyar felett

Kategória: Blog
Készült: 2018. június 21. csütörtök
Írta: Petike

A motoros siklóernyő azaz a TRIKE (trájk) repülés előnye hogy nem kell hozzá hegyoldal vagy speciális csörlős berendezés és nem függ annyira az időjárástól mint a gyalogos siklóernyőzés. A felszálláshoz elegendő egy 20-30méteres füves vagy betonpálya. További előnye hogy bármelyik irányba bejárhatjuk a környéket hiszen a segédmotor biztositja a felhajtóerőt ezért repülésést kevésbé befolyásolja a szél sőt bármelyik más légijárművel szemben ezzel hosszabb ideig repülhetünk akár alacsonyan, követhetünk folyómedreket vagy repülhetünk hosszan szép tájak felett, ezután pár perc alatt akár 800 vagy 1000méterre is felemelkedhetünk. A magasba kerülés után a motor leállitható és halk siklásban érkezünk vissza a felszálló ponthoz igy átélve a siklórepülés teljes szabadságát. Felszállás a szentendrei szigetről repülés a dunakanyar felett 30perc 29900ft helyett most 24900ft-ért lehet a tied. rendeld meg itt: RENDELÉS

Dolomitok Marmolada

Kategória: Blog
Készült: 2017. október 26. csütörtök
Írta: Petike

leszállás a marmolada csúcsán. 2017 szeptember 28án kiutaztunk páran a dolomitokba. nekem a fő célom a marmolada tetején leszállás volt. 3 napig csakis ezt erőltettem- végül kiadta az utolsó napon. és nincs annál jobb érzés mint amikor az álmodozásból végül valóság lesz. mindent visznek az azt megelőző pillanatok is, amikor eljön a felismerés hogy a nagy "mű" most elkészülhet. minden letisztul, minden tökéletesen tisztává válik, nincs olyankor semmiféle ellenfeled. videón az utsó 30perc.

Bővebben: Dolomitok Marmolada

A Tátra siklóernyővel

Kategória: Blog
Készült: 2016. június 26. vasárnap
Írta: Petike

Már rég óta tervezgettem egy többnapos expedíciót a Tátra környékére. A kedvencem a magashegyi repülés, ezért többnyire az Alpokba járok így ismét oda készűltem de elkezdett komolyabban érdekelni ez a vidék is meg hát a Tátra az mindig is vonzott. 2016 tavasszal hirtelen felindulásól páran kimentünk Donovalyba és sikerűlt egy jót repülni hátra a Tátra felé. így kezdődött és azóta favorit lett ez a hely nálam. Vissza is mentem még kétszer és ezalatt Donovalyból 2 szer is sikerült elérni a kb 50km re elhelyezkedő Tátrát. Útközben átrepültem a kis Fátra felett, Ruzsomberok, majd Liptovskymikulás... a mikulás Tó átrepülése kétszer is sikerült az 5 nap alatt.  Felejthetetlen élmény volt  betekerni a Tátrába...

Bővebben: A Tátra siklóernyővel

Siklóernyős tandem Óbuda felett

Kategória: Blog
Készült: 2016. május 23. hétfő
Írta: Petike

Egy jól sikerült ajándékrepülés. Megnéztük a Bécsi úti tescót is...

Délvidéki siklóernyős távrepülés

Kategória: Blog
Készült: 2016. április 27. szerda
Írta: Petike

Azt már lehetett sejteni napokkal ezelőtt hogy jó idő lesz mert éjjel fagyott, nappal meg 20fokot melegedett így volt energia a levegőben. 11 re érkeztünk a hegyhez. A felgyaloglás normál tempóban kb. 50 perc de Csülökkel kiléptünk és 35perc alatt fent voltunk. 12 re már kb 50-60an voltak a starthelyen, a helyiek és 4 busznyi ember pöstről. Összepakkintottunk és ott heverészett és várt mindenki...

Bővebben: Délvidéki siklóernyős távrepülés

Siklóernyővel Monacóban

Kategória: Blog
Készült: 2015. március 11. szerda
Írta: Petike

idén februárban céloztuk meg a francia riviérát. 7 napból 6 repülés, kirándulások és szokásos jó hangulat. Végig 10-22 fok között volt a hőmérséklet. napi 2-4 órás repülések is voltak. Ha idén megcsinálod a tanfolyamot jövő év januárjában már ott lehetsz velünk a szokásos monacó túránkon. képek itt: picasaweb.google.com/104723819654572028099/Monaco2015


 

Chamonixban siklóernyővel

Kategória: Blog
Készült: 2014. szeptember 06. szombat
Írta: Petike

Montblanc és Auglidumidi.. mindenhol 4000feletti csúcsok, vad völgyszelek. gyönyörű volt:


 

Tandemrepülés kupon

Ne a tárgyakat, hanem az élményeket gyűjtsd! Siklóernyős Tandemkupon ajándék videófelvétellel.

részletek itt...

Intenzív kurzus

10 napból álló intenzív siklóernyős tanfolyam. Talán az egyik leghatásosabb képzési forma. 5 óra elmélet, és egy 10 egésznapos gyakorlás után juthatsz el az "A" vizsgáig.

részletek itt...